FinansWatch

Færøsk bank fra kraktruet til solid

Finanskrisen var tæt på at tage livet af den færøske Betri Bank, men efter en turnaround er banken i dag en af de mest solide, skriver Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Krabbe.

Hårdt bankarbejde har løftet færøske Betri Banki – tidligere Eik Bank – op, så den i dag fremstår som en af landets mest solide banker sammen med vestjyske Borbjerg Sparekasse. Det skriver Børsen.

Det viser en gennemgang af Bankresearch, hvor banken har taget et spring fra 45.-pladsen i 2015 til en delt førsteplads baseret på 2016-regnskaberne.

"Det glæder vi os meget over. Vi har fokuseret på at skabe en sund bank, siden vi blev rekonstrueret i 2011," siger Súni Schwartz Jacobsen, adm. direktør i Betri Banki.

Siden 2011 har han været med  til at rydde op i det tidligere Eik Bank, der også var i Danmark, efter nogle stormfulde år. Finansiel Stabilitet solgte da 70 pct. af den nuværende Betri Banki til den færøske forsikringskoncern TF Holding, og fokus har været på, at Betri Banki fremover kun skulle være en traditionel bank og kun på Færøerne.

Eik Bank dropper injuriesag mod tidligere direktør 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs