FinansWatch

Basisbank-ejer forvandler krisebank til overskudsforretning

Efter en redningsaktion med topchef Lars Thuesen i spidsen har den tidligere lukningstruede Basisbank nu fået fået en ganske flot bundlinje.

Lars Thuesen, direktør for og hovedejer af Basisbank

Basisbank, der tilbyder blandt andet forbrugslån og højrentekonti, kom ud af 2016 med et overskud efter skat på 83 mio. kr., skriver Børsen.

Det står i skarp kontrast til underskuddet på 266 mio. kr. efter skat, som banken i 2015 måtte stille sig til tåls med, blandt andet på grund af nedskrivninger efter et tilsynsbesøg fra Finanstilsynet.

For at få Basisbank oven vande igen, skød en gruppe aktionærer 360 mio. kr. ind i Basisbank, hvor topchefen Lars Thuesen selv lagde næsten halvdelen af pengene på bordet.

Lars Thuesen, som ejer flyselskabet Jet Time, har tidligere haft succes med at investeringer i luftfartsbranchen.

Basisbanks havde ved udgangen af 2016 indlån for 2 mia. kr. fra 12.000 kunder, og banken havde udlånt 1,5 mia. kr. i forbrugslån til 72.000 kunder.

Bankejer køber sig ind i flyselskab

Bankejer køber sig ind i fodboldklub

Forsiden lige nu

Køber af krisebank tager en for holdet: Vi gør det for den danske banksektor

Det ville have haft konsekvenser for hele banksektoren, hvis ikke den fortabte situation i Østjydsk Bank var blevet løst, mener direktøren i Sparekassen Vendsyssel, der nu overtager både filialer og kriseramte kunder. Vi så meget nødigt, at banken skulle havne i Finansiel Stabilitet, siger han til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere