FinansWatch

Bliv klogere på de vigtigste tendenser i banksektoren

Her kan du læse alle FinansWatch' artikler om de vigtigste tendenser i de danske banker. På baggrund af årsregnskaber for 2016 har FinansWatch foretaget opgørelser af, hvordan bankerne klarer sig på alt lige fra egenkapitalforrentning til solvensoverdækning.

Foto: Sydbank/PR

Hvor falder renteindtægterne mest? Hvilke banker er bedst til at forrente egenkapitalen? Og hvilke banker er egentlig de mest sikre?

FinansWatch er gået i dybden med bankernes årsregnskaber for 2016 og giver dig i de følgende uger overblikket over de vigtigste tendenser i sektoren.

Læs alle artiklerne her:

24. april 2017

Der er stor forskel på, hvor meget bankerne tjener på gebyrer i forhold til renter. Jo større del af indtægterne, der kommer fra renter, jo bedre, vurderer bankforsker. Men én bank går bevidst imod det råd.

Kun en enkelt bank tjener mere på gebyrer end renter

21. april 2017

De lave renter tvinger bankerne ud i en benhård konkurrence om at låne penge ud. Sidste år lykkedes det ti banker at hente en tocifret udlånsvækst, mens årets klart højeste stigning på 36 pct. skal findes i et såkaldt udkantsområde. Det viser FinansWatchs gennemgang af årsregnskaberne for 2016.

Disse banker vinder udlånskampen

19. april 2017

Langt de fleste banker har været i stand til at nedbringe deres tab på udlån i det forgange år. Men hos flere af de mest kriseramte banker er udviklingen gået i den gale retning i 2016, viser ny opgørelse af FinansWatch.

Her er bankerne med de største tab på udlån

18. april 2017

Selvom man ofte kan læse om fyringer i finanssektoren, steg antallet af fuldtidsmedarbejdere i de danske banker i 2016. Meget af stigningen skal dog tilskrives, at Danske Bank har hyret udenlandsk arbejdskraft.

Indere og litauere bag medarbejderoptur i danske banker

4. april 2017

En lille østfynsk bank er Danmarks mest solide bank. Det viser en opgørelse, som FinansWatch har foretaget. Tre jyske banker har omvendt kun en marginal solvensoverdækning.

Her er de mest sikre danske banker

30. marts 2017

Blandt de danske banker er der stor forskel på, hvor meget renteindtægterne faldt i 2016, men én bank stikker ud. Enkelte banker har på trods af det lave renteniveau været i stand til at øge deres renteindtægter.

Her falder renteindtægterne mest

29. marts 2017

Lille lokalbank fra udkantsområde har i 2016 sat de største danske banker til vægs, når det gælder om at forrente egenkapitalen. Det viser en opgørelse, som FinansWatch har foretaget på baggrund af bankernes regnskaber.

Her er bankerne med største afkast

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere