FinansWatch

Storbank: Betalinger kan gå uden om Nets

Som følge af at alle danske banker er hoppet om bord i Mobilepay, kan betalinger potentielt foregå helt uden om betalingsformidleren Nets. Det siger Danske Bank-chef Jesper Nielsen i et interview med Økonomisk Ugebrev.

Jesper Nielsen, direktør for personal banking i Danske Bank Foto: PR

De danske banker kan potentielt lave deres eget system til direkte overførsel af penge fra konto-til-konto uden om betalingsformidleren Nets. Det siger Jesper Nielsen, direktør for personal banking i Danske Bank, til Økonomisk Ugebrev.

"Det er muligt for bankerne selv at køre konto-til-konto fuldt ud og altså helt uden om Nets," siger Jesper Nielsen til Økonomisk Ugebrev.

Det skyldes, at de danske banker sidste år valgte at hoppe ombord i Danske Banks betalingsløsning Mobilepay. I dag er det stadig Nets, som håndterer transaktionerne, men bankerne kan udvikle deres eget system til at håndtere overførslerne, siger Jesper Nielsen.

Danske Banks Jesper Nielsen tilføjer dog i interviewet, at bankerne holder en dør åben for, at Nets fortsat kan håndtere disse overførsler, hvis betalingsformidleren er parat til at sænke prisen per transaktion, der ifølge Økonomisk Ugebrev er knap 0,1 kr. for en straksoverførsel fra konto til konto.

Som FinansWatch skrev i sidste uge, har Danske Bank lanceret et nyt tiltag kaldet "Mobilepay Subscriptions," som skal give Nets konkurrence på markedet for gentagne betalinger. Her sidder Nets' Betalingsservice på en stor del af markedet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere