FinansWatch

Brian Mikkelsen: Mobningen af bankerne skal stoppe

Brian Mikkelsen siger i et interview med TV2 Business, at han vil gøre livet lettere for bankerne med deregulering. Og så fastslår han, at "mobningen af bankerne" skal stoppe nu.

Brian Mikkelsen (V) overtog i sidste uge posten som erhvervsminister. Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Den nyudnævnte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) mener, at reguleringen har taget overhånd og går derfor til kamp for en deregulering af den finansielle sektor. Det siger han i et interview med TV2 Business.

"Jeg kommer med nyt politisk budskab om at omfavne bankerne. Nu skal mobningen af bankerne stoppe," siger Brian Mikkelsen til TV2 Business.

Forud for Finansrådets årsmøde i dag siger han, at han vil nedsætte en arbejdsgruppe, der skal kigge på emnet. Han vil have fokus på, at bankerne skaber værdi for samfundet, og derfor ønsker han at gøre livet lettere for bankerne med derregulering.

Selvom bankerne havde et stort ansvar for den finansielle krise herhjemme, udtaler han til TV2 Business, at reguleringen har taget overhånd. Og at det bliver dyrere at låne penge ud, hvis "vi bliver ved med at mobbe bankerne." Brian Mikkelsen overtog i sidste uge posten som erhvervsminister efter Venstres Troels Lund Poulsen, der er ny beskæftigelsesminister.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere