FinansWatch

Efter brexit: Svækket euro holder hånden under landbrugsbanker

Landbrugsbankerne skal kun frygte konsekvenserne af brexit, hvis der bliver indgået dårlige politiske aftaler, vurderer finansielt rådgivningsfirma. Kina vil snart overhale Storbritannien som det største eksportmarked for de danske svineproducenter, og så opvejer den svækkede euro, hvad landbruget taber på pundets markante fald.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Ritzau/arkiv

De danske landbrugsbanker kan ånde lettet op efter brexit. Deres landbrugskunder og særligt svineproducenterne bliver nemlig slet ikke så hårdt ramt af briternes nej til EU, som man kunne have frygtet, lyder det nu fra flere sider. Og derfor skal bankerne heller ikke frygte øgede nedskrivninger, mener det finansielle rådgivningsfirma Agrocura.

"Vores holdning er, at bankernes nedskrivninger kun vil stige, hvis man får lavet nogle rigtig dårlige politiske aftaler," siger Troels Schmidt, chefanalytiker i Agrocura.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs