Amager-formand afviser kendskab til vigtigt notat

Den tidligere bestyrelsesformand for Amagerbanken, N. E. Nielsen, afviste på retsmøde torsdag at have kendt til vigtigt nedskrivningsnotat fra Finansiel Stabilitet.
Foto: /ritzau/Jens Dresling
Foto: /ritzau/Jens Dresling

En af hovedpersonerne i fortællingen om Amagerbankens nedtur og krak var centrum på dagens retsmøde i sagen, hvor Finansiel Stabilitet har sagsøgt den tidligere ledelse i banken med et stort erstatningskrav.

Den tidligere bestyrelsesformand N. E. Nielsen blev således udspurgt af sin egen advokat, og ifølge Berlingske Business bedyrede formanden sin uskyld. Alt var foregået efter bogen, lød meldingen fra den tidligere formand, som samtidig afviste kendskab til et notat fra netop Finansiel Stabilitet i april 2010, hvor statens skraldespandsselskab anbefalede en nedskrivning i banken på mellem 1,7 og 2,5 milliarder kr.

Notatet kom inden aktionærerne i Amagerbanken senere i sommeren 2010 blev mødt med et krav fra Finansiel Stabilitet om, at der skulle rejses mindst 750 mio. kr. for at bevare bankens selvstændighed. Pengene kom, men alligevel blev Amagerbanken erklæret konkurs i februar 2011. Ifølge N. E. Nielsen så han først notatet et år efter bankens konkurs.

Notatet et vigtigt, eftersom foreningen Amagerinvestor har stævnet Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet med krav om erstatning, fordi man mener, at begge har tilbageholdt afgørende oplysninger om Amagerbankens sløje økonomi i forhold til det prospekt, som fik aktionærerne til at skyde yderligere kapital i banken.

ATP forsvarer milliardgevinst på FIH

Amagerbanken-chef: Avisartikel ødelagde milliardprojekt

Amagerbanken gik ind i skandaleprojekt med åbne øjne

Amagerbanken-direktør: Vi hørte ikke noget fra tilsynet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også