FinansWatch

Roskilde Bank direktør debuterer i medvind

Syv et halvt år efter Roskilde Banks konkurs afhørtes sagens hovedperson, Niels Valentin Hansen, i Østre Landsret. Hans advokat, Arvid Andersen, fik tegnet et billede af den tidligere direktør som en lidt tilbagetrukket og redelig leder.

Foto: STEEN WREM

Niels Valentin Hansen er blevet portrætteret som den enevældige bankkonge, der med begge hænder på rattet kørte Roskilde Bank i retning mod den økonomiske afgrund. Men da den næsten to meter høje mand tirsdag for første gang blev afhørt i Østre Landsret, var det et helt andet indtryk, som han sendte ud i det store retslokale i Søborg pakket med advokater, presse og tilhørere.

Valentin førte ifølge eget udsagn en relativt tilbagetrukket ledelsesrolle i sine sidste tre år i banken frem til foråret 2007. Baggrunden var, igen ifølge Niels Valentin Hansen, at han ville give plads til den nytilkomne underdirektør Allan Christensen, der efter planen skulle afløse ham på posten som øverste chef. Det gjaldt blandt andet i forhold til det såkaldte kreditudvalg, der løbende satte luppen på bankens udlånssager.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs