FinansWatch

Goldman Sachs forsøder kontrakter for yngre ansatte

Finansgiganten Goldman Sachs vil gøre balancen mellem arbejde og privatliv mere gunstig for især de yngre kandidater.

Goldman Sachs fremlagde torsdag en lang række initiativer for at fastholde sine medarbejdere. Banken har måttet indse, at balancen mellem arbejde og privatliv har en stigende betydning for de nye kandidater, og den har derfor blandt andet besluttet at lette arbejdsbyrden og forlænge flere af deres uddannelsesprogrammer. Vejen til forfremmelse er desuden blevet kortere og fremskyndet af samme grund.

Det skriver Wall Street Journal.

"Vi ansætter en masse unge mennesker. Vi har ikke brug for, at de alle vælger at bruge hele deres karriere hos Goldman Sachs (...) Men vi har brug for, at en procentdel gør," siger David Solomon, en af lederne hos Goldmans rådgivningsafdeling for investeringer.

Goldmans nye indsats er måske det mest betydningsfulde tegn til dato på, at bankerne er villige til at lave store ændringer for at imødekomme de nye generationers faglige ønsker. I 2013 forbød Goldman de unge bankfolk at arbejde om lørdagen. Samme år droppede Goldman Sachs virksomhedens toårige uddannelsesprogram, fordi det skabte frustration, at medarbejderne forlod firmaet umiddelbart efter afslutningen på programmet - eller endda før. Det er derfor ambitionen med de nye tiltag at kunne fastholde omtrent to tredjedele af hvert uddannelseshold med analytikere.

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs