FIH har sluttet fred med Island

Balladen om efterbetalingen i forbindelse med købet af FIH Bank er nu afsluttet. Den mulige ekstrabetaling er reduceret fra potentielt 3,1 mia. kr. til 'under 100 mio. kr.'

Den islandske nationalbank får max 100 mio. kr. mere for FIH og ikke en devalueret islandsk krone mere.

Der har længe været en tvist mellem FIH og den islandske nationalbank over netop spørgsmålet om efterbetaling for FIH.

Overfor FinansWatch bekræfter direktør Bjarne Graven, at der nu er styr på sagen med islændingene.

"De får en betaling, hvis det går godt. Nu er der sammenfaldende interesser, så hvis aktionærerne får penge ud af investeringen, så har islændingene mulighed for at få et afkast. Men det er et beløb, der ligger under 100 mio. kr. Så de er sikre på, at få et eller andet, men det er ikke nødvendigvis særlig meget," siger han til FinansWatch.

FIH blev solgt i efteråret 2010 for en pris på 1,9 mia. kr. plus potentielt 3,1 mia. kr. i efterbetaling afhængigt af overskuddet i banken efter en årrække. Store nedskrivninger på ejendomsporteføljen og urealiserede tab på beholdningen af Pandora-aktier gjorde, at efterbetalingen så ud til at blive lige præcis nul kroner.

Men den købte islændingene ikke, og derfor blev der indledt en voldgiftssag om størrelsen af efterbetalingen.

FIH lukker: Nekrolog for erhvervslivets bank 

Andre krav opgivet

Den er nu afsluttet, skriver FIH-ejerne FIH Holding i deres halvårsregnskab.

"FIH har indgået en aftale med den islandske centralbank, der betyder, at tvisten mellem FIH Holding og Sedlabanki er bilagt, og at de oprindelige aftaler indgået i forbindelse med salget af FIH Erhvervsbank A/S til FIH Holding A/S i januar 2011 er justeret. Konsekvensen af justeringen er, at den islandske centralbank vil tage del i et eventuelt positivt afkast fra investeringen i FIH Erhvervsbank, hvorved der sikres fælles interesser for Sedlabanki og FIH Holding," skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter:

"FIH Holding har hensat et beløb i regnskabet til dækning af dette. Beløbet er mindre end 100 mio. kr. Samtidig har Parterne aftalt ikke at kunne gøre andre krav gældende mod hinanden under de oprindelige aftaler, udover det ovenfor nævnte."

Bjarne Graven Larsen, der stopper i banken i september, har i lighed med sin tilbageblevne direktionskollega Henrik Sjøgren købt 0,5 pct. af aktierne i FIH.

 

Islandsk nationalbank tvivler på FIH-tal

FIH-ejere stiller Island et rundt nul i udsigt 

 

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også