FinansWatch

Privatkunder og jordpriser sænker Sydbanks nedskrivninger

Hvor Jyske Bank har taget en ekstra kvart milliard i nedskrivninger på privatkunder, har Sydbank tilbageført nedskrivninger på privatkunder. Sammen med højere jordpriser hos de trængte landmænd giver det markant lavere tabshensættelser.

Sydbank sænker i dag sine forventninger til årets samlede nedskrivninger fra 950-1.100  mio. kr. til nu mellem 7 og 800 mio. kr.

Det skyldes blandt andet, at banken har foretaget en ekstraordinær gennemgang af sine privatkunder, og fundet at de ikke havde det så ringe endda.

"Nedskrivningerne i 2. kvartal 2014 er positivt påvirket af en nettotilbageførsel af nedskrivninger på 30 mio. kr. på privatkunder. Tilbageførslen er en konsekvens af en ekstraordinær gennemgang af privatengagementer foretaget i 2. kvartal," forklarer Sydbank i halvårsregnskabet.

Samtidig nyder man også godt af Finanstilsynets opjusterede syn på, hvad landbrugsjord kan værdiansættes til. I Sønderjylland blev prisen opjusteret med 5.000 kr. pr hektar.

Det har givet for 86 mio. kr. færre nedskrivninger, men samtidig har man ifølge regnskabet anlagt sig en lidt mere forsigtig tilgang til landbruget og nedskrevet 56 mio. kr. herpå.

Landbrug udgør dog fortsat den største post på den samlede hensættelseskonto, hvor dette erhverv står for 1.040 mio. kr. ud af de samlede hensættelser på erhverv på 3.448 mio. kr. i alt. Til sammenligning udgør landbruget kun 13 pct. af det samlede erhvervsudlån i Sydbank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs