FinansWatch

Banker tjener kassen på børsnoteringer

Et hav af virksomheder har i 2014 ladet sig børsnotere, og det nyder investeringsbanker godt af. På verdensplan udgør bankernes samlede indtjening fra at lede børsnoteringer hele 3,15 mia. dollar, svarende til 17,4 mia. kr., indtil nu i 2014. Det skriver Financial Times.

Ved at lede børsnoteringer i Syd- og Nordamerika har investeringsbanker i 2014 oplevet en fremgang på 4,6 pct, mens omsætningen fra børsprocesser i Europa er mere end fordoblet og næsten tredoblet i Asien-Stillehavsregionen.

"Når man ser renten falde i Grækenland og Spanien, tillader det folk at investere i solide, europæiske virksomheder, der har planer om at gå på børsen," udtaler Dan Simkowitz, der er leder af afdelingen for globale kapitalmarkeder hos Morgan Stanley.

Det er ifølge Simkowitz ikke kun Sydeuropa, der dominerer udviklingen, men den generelle økonomiske bedring i Europa, der skaber optimisme for børsnoteringer.

Selvom udgifterne til at lede børsnoteringer er eksploderet i 2014, er der fortsat store noteringer i vente. Heriblandt det kinesiske internetfirma Alibaba, der ved at rejse omkring 20 mia. dollar i kapital ventes at blive en af de største børsnoteringer i årevis.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs