FinansWatch

Avis: Dominoeffekt blandt topanalytikere

Storbankerne stjæler aktieanalytikere hos hinanden i et tempo, der ikke er set højere siden krisen. Talentlaget i bankerne er væk, mener aktiechef.

Aktiehandlen i Danmark er på vej tilbage mod niveauerne fra før krisen. Det øger efterspørgslen efter kvalitetsanalytikere, skriver Berlingske Business.

Det har sat gang i en dyr stoleleg, hvor de store banker hugger analytikere fra hinanden på stribe, hvilket utvivlsomt har en positiv effekt på lønniveauet for den enkelte.

Det skyldes, at man under krisen skar så hårdt i aktieafdelingerne, at talentlaget blandt analytikere er næsten væk.

"Børsmæglerbranchen har været på slankekur i tre-fire år personalemæssigt, så staben af potentielt dygtige analytikere er reduceret signifikant. Når der så kommer en så kraftigt stigende efterspørgsel efter analytikere fra store investorer og kapitalforvaltere som nu, får man sådan en dominoeffekt, som vi ser nu," siger aktiechef hos SEB Enskilda Atilla Olesen til Berlingske.

 

 

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs