Skjern Bank: Likviditet og tab pressede

Det var primært likviditetsmangel, der pressede Skjern Bank ud til kanten, siger bankens direktør i interview med lokalavis.

I de første tre måneder af 2014 tjente Skjern Bank 19,6 mio. kr. før skat, hvilket var bankens bedste resultat i fem år.

Men i et stort interview med Dagbladet Ringkøbing Skjern fortæller bankens direktør, Per Munck, om tiden efter finanskrisen for alvor satte ind i oktober 2008, hvor banken blev truet på livet.

Det var ifølge Per Munck især manglen på likviditet, der var et problem for banken, på grund af et stort indlånsunderskud.

"Vi havde været vant til, at vi bare kunne ringe til nogle af bankerne nede i Sydtyskland, hvis vi havde brug for at skaffe likviditet, men det kunne man pludselig ikke mere," siger Per Munck til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Kunne være gået værre

I 2008 og 2009 fik banken et underskud på næsten 150 mio. kr., men det kunne ifølge Per Munck godt have gået værre.

"Vi har blandt andet mange landbrugskunder, og dem er vi rigtig glade for. Vi undgik heldigvis at låne store beløb ud til landmænd, da jordpriserne var på toppen i 2007 og 2008. Det er også en af grundene til, at vores tab trods alt ikke har været større, end de har. Men vi har været nødt til at afvikle landbrug, og det er aldrig rart. For en landmand er det ikke bare en virksomhed. Det er også hans hjem, og ofte er dre tale om en gård, som har været i familiens eje i generationer," siger Skjern Banks direktør til Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Blandt andet via nysalg af aktier fik Skjern Bank tilbagebetalt de sidste statsgaranterede bankpakke 2-lån i fjerde kvartal 2012.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også