Bankdata: Her er vores store satsninger i 2014

2013 stod i konverteringernes og oprydningens tegn, men nu er Bankdata ifølge direktøren klar til at gå i offensiven. Store forventninger til ny version af Bankdatas netbank.

Det hårde oprydningsarbejde er nu på veloverstået for Bankdata, der ser frem til i 2014 at kunne vise sine ejere, eller medlemmer, hvad de kan levere med en ekstra udviklingskraft på mere end 200 mand.

Før Jyske Bank blev fusioneret ind i Bankdata havde Fredericia-virksomheden i grove træskolængder 400 mand til at lave IT-udvikling. Det tal er nu løftet til cirka 620 medarbejdere.

”Nu kan vores medlemmer forvente at få endnu mere udvikling fra os. Vi har nu fået en udviklingskraft, der skaber en konkurrencemæssig fordel,” lyder det fra direktør Ove Vestergaard til FinansWatch.

Bankdata kæmper sammen med BEC og SDC, som er landets to øvrige datacentraler i pengeinstitutsektoren, om at levere mest mulig, og bedst mulig, IT-udvikling for færrest mulig penge.

SDC-boss: Det danske marked er fastlåst 

Sprede udgifterne ud

Det er netop her, at Ove Vestergaard er særdeles tilfreds med det set-up, som Bankdata står med nu, hvor man med indlemmelsen af Jyske Bank i medlemskredsen har fået så stor en gruppe af pengeinstitutter at sprede udgifterne ud på, at man kan give konkurrenterne baghjul.

Direktøren siger til FinansWatch, at man særligt har to fokusområder, som man bruger ressourcer på i 2014.

”Vores medlemmer har et meget stort fokus på at være effektive, så alt hvad vi kan levere, der kan gøre deres organisation mere smidig og billigere, det har stor interesse. Her har vi netop haft de første leverancer af nogle løsninger omkring digitale dokumenter. Og det er et meget, meget stort tal, der er at spare for bankerne her, hvis de kan få lavet den øvelse,” siger direktøren.

Hvor stor en besparelse er der at hente for jeres medlemmer der?

”Det kan jeg ikke sige, men vi taler om et trecifret millionbeløb. Nærmere kan jeg ikke komme det,” siger Ove Vestergaard til FinansWatch.

BEC: Øget kundefokus skal sikre bedre løsninger 

Underskrive kredit-aftaler digitalt

Han forklarer, at hvis man kan få indarbejdet effektive processer i forbindelse med dokumenthåndtering, hvor kunderne bruger digital signatur, så er der enorme ressourcer at hente.

”Måden kunderne kommunikerer med banken på bliver digital. Man kan underskrive kredit-aftaler digitalt. Og vi forventer, at alt det er på plads, inden vi går ud af 2014,” siger Bankdata-direktøren.

Det andet store fokusområde for Bankdata er selvbetjeningsløsninger for kunderne.

”Kunderne forlanger, at vi er ude på alle teknologier, altså er tilstede på alle platforme. Og der arbejder vi intenst med en ny generation af netbank. Så ved jeg ikke, om jeg vil fortælle konkurrenterne mere,” siger han.

BEC-direktør: Facebook vil ændre bankerne 

Superlækker

Han tilføjer, at den forventes færdig ultimo 2014.

"Vi går efter en usability, der er superlækker. Og vi arbejder med eksterne leverandører om det her. Jeg tror også godt, vi kan love, at vi kommer til at se nye produkter og nye samarbejdsrelationer med bankernes kunder, som man ikke har set før," siger Ove Vestergaard og tilføjer.

"Vi har langt over 100 mand, der arbejder med det her. Så det er jo rigtig, rigtig mange penge, vi smider i det. Så der skal også komme noget godt ud af det," siger Ove Vestergaard til FinansWatch.

 

Bankdata ser én afgørende knast for konsolidering

BEC-formand: Synes ikke jeg har givet SDC en kurv 

SDC-formand glad for aktionæropbakning til fusion 

Bankdirektører bakker Jutlander op: Datacentraler bør snakke fusion 

Bankdirektører: Nu må datacentralerne finde sammen 

Bankdata: Det bliver en stor mundfuld for Fynske Bank 

BEC: Økonomisk håndsrækning nødvendig for Fynske Bank-aftale

Fynske Bank får økonomisk håndsrækning fra BEC 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også