FinansWatch

Regnskab: Kraftig fremgang for Saxo Privatbank

Både top- og bundlinje går den rigtige vej for Saxo Privatbank, der i 2013 øgede indtægterne med en tredjedel.

Saxo Privatbank, der består af den tidligere Brørup Sparekasse, Saxo Ebank og Sirius Kapitalforvaltning, kom klart styrket ud af 2013.

Bankens nettorente- og gebyrindtægter steg med solide 33 pct. til 233,4 mio. kr., mens administrations- og personaleudgifterne faldt med godt 10 pct. til 192,9 mio. kr., og nedskrivningerne blev stort set halveret til 16,2 mio. kr. fra 30,1 mio. kr.

Samlet betyder det, at Saxo Privatbank fik et næsten rundt nul på bundlinjen før skat, eller helt præcist et underskud på 38.000 kr., mod et underskud på 106,6 mio. kr. i 2012. På grund af en tilbageførsel af et skattemæssigt underskud og en ændring i udskudt skat, er skatteposten positiv med 18,6 mio. kr., og dermed lander årsresultatet på knap 18,5 mio. kr.

Fremgangen skyldes dog blandt andet, at moderbanken, Saxo Bank, pr. 1. januar 2013 gav Saxo Privatbank mulighed for ikke kun at betjene moderbankens danske kunder, men alle de nordiske kunder.

Resultatfremgangen vil formentlig også blive set på med tilfredshed af Finanstilsynet, der i januar sidste år var ude med riven over for banken, blandt andet på grund af at finansinspektørerne satte spørgsmålstegn ved, om Saxo Privatbanks forretningsmodel var holdbar.

Saxo Privatbank øgede i 2013 sit udlån med 7,9 pct. til 1,8 mia. kr., mens de samlede aktiver steg til 3,8 mia. kr. fra 3,7 mia. kr. Bankens individuelle solvensbehov er sat til 11,3 pct., mens den faktiske solvens ved udgangen af 2013 var på 14,7 pct.

I denne måned har Saxo Bank dog skudt yderligere 50 mio. kr. ind i Saxo Privatbank. Det er en følge af negative effekter fra implementeringen af CRD IV kapitalkravsdirektivet på 35 mio. kr.

Saxo Privatbank rykkere tættere på moderbanken

Saxo Bank ansætter prominente folk til ny tv-station 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs