FinansWatch

Kapitalpolstring: Tre institutter med tocifrede stødpuder

I en opgørelse over pengeinstitutternes solvens, solvensbehov og solvensmæssige overdækning kan man dele Gruppe 1 og 2-institutterne op i tre klasser.

Den ene har helt bevidst for meget, den anden får lidt skæld ud for at have for meget og den tredje får generelt bare skæld ud.

FinansWatch har kigget på kapitalstyrken hos Gruppe 1 og 2-institutterne og tre banker har så stor en solvensmæssig overdækning, at den skal skrives med to cifre før kommaet. FIH Erhvervsbank, der har barberet udlånet ned fra i omegnen af 70 mia. kr. til godt 10 mia. kr. i løbet af de seneste år, topper listen med en solvensoverdækning på 11,6 pct. Herefter følger Ringkjøbing Landbobank, der ligger med en overdækning på 11,1 procentpoint, og lige efter kommer Danske Bank der ligger med en solvensoverdækning på 11 procentpoint. rent. Tallene er lavet på baggrund af selskabernes årsrapporter 2013.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs