FinansWatch

Jysk erhvervsmand tiltalt for grov kursmanipulation

EBH Bank er igen kommet i bagmandspolitiet søgelys i forbindelse med aktiefusk.

Bagmandspolitiet har tiltalt en jysk erhvervsmand, der tidligere har fået nedlagt navneforbud, for særlig grov kursmanipulation. Det skriver tv2.dk.

Sagen involverer også den nu krakkede Ebh Bank.

I forbindelse med en aktiehandel i Ebh Bank pumpede den tiltalte erhvervsmand ifølge bagmandspolitiet kursen unaturligt højt op kort før børsens lukketid.

Episoden fandt angiveligt sted i 2008, og af anklageskriftet fremgår det, at kursen blev manipuleret op fra kurs 345 til 365.

Erhvervsmanden nægter sig skyldig.

”Jeg har svært ved at se, at jeg har gjort noget forkert,” siger han til tv2.dk.

Aftalte snyd med Ebh Bank

I tiltalen fremgår det, at den jyske forretningsmand ringede til Ebh Bank, hvor han også var kunde, kl. 16.28 den 12. september 2008. Her talte han med en medarbejder i bankens fondsafdeling.

I anklageskriftet står der, hvad de to skulle have aftalt:

”at han eller et af ham kontrolleret selskab via Sydbank A/S' fondshandelssystem skulle foretage et køb af aktier i Ebh bank A/S til en samlet kursværdi på 40.000-50.000 kr. (...) med det formål, at lukkekursen den pågældende dag skulle hæves fra omkring kurs 345 til kurs 365.”

Ikke første gang

Ifølge anklageskriftet, som kun tv2.dk er i besiddelse af, havde Ebh Bank et kvarter efter samtalen indlagt en salgsordre på Nasdaq OMX København på kurs 365. Kun et minut senere købte et selskab, som den jyske erhvervsmand havde kontrol over, aktier for 49.450 kr. gennem Sydbank.

Sagen kommer efter en række andre episoder om kursmanipulation, hvor Ebh Bank er involveret.

i 2013 var banken filtret ind i en sag, hvor otte tidligere medarbejdere i Ebh Bank Fjerritslev, Morsø Sparekasse og Sparakassen Kronjylland blev tiltalt i en sag om kursmanipulation, bedrageri og mandatsvig.

De tiltalte kan ifølge bagmandspolitiet se frem til flere års fængsel, hvis de bliver dømt.

Bankdirektør svindlede for millioner

En af dem, den tidligere direktør i Ebh Bank, Finn Strier Poulsen, blev i foråret 2013 idømt fem måneders ubetinget fængsel for kursmanipulation.

Dommen fik han, fordi Ebh Bank havde holdt hånden under Sparekassen Himmerlands aktiekurs. I samme sag blev den tidligere fonds- og investeringschef i Ebh Bank idømt tre måneders ubetinget fængsel.

Ifølge det nye tiltale mod Finn Strier Poulsen har den tidligere bankdirektør tjent 3,56 mio. kr. på kursmanipulation. En del af handlerne blev angiveligt foretaget af Finn Strier Poulsens kone og datter.

Anklagerne ønsker samtidig, at Ebh Bank-direktør Finn Strier Poulsen og tidligere Ebh-formand Egon Korsbæk skal fratages retten til at drive lignende virksomhed i fremtiden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs