FinansWatch

Nykredit vil smide Jyske ud af Totalkredit

Efter købet af BRF Kredit kan Jyske Bank ikke længere være en del af Totalkredit-samarbejdet, mener Nykredit. Jyske er uenig, og forventer at man kan forhandle en løsning på plads.

Jyske Bank har med købet af BRF Kredit overtrådt samrbejdsaftalen med Nykredit og Totalkredit. Det mener i hvert fald Nykredit, som vil smide Jyske ud af samarbejdet, oplyser banken.

"Nykredit har udtrykt forventning om, at Jyske Bank trækker sig fra Totalkreditsamarbejdet. Nykredit har tillige meddelt, at man anser Jyske Banks køb af BRFkredit som en overtrædelse af Hovedsamarbejdsaftalen. Jyske Bank er ikke enig med Nykredit i, at der foreligger en overtrædelse af Hovedsamarbejdsaftalen og forventer, at der indledes forhandlinger herom, når der foreligger en endelig aftale med BRF Holding," skriver Jyske Bank i en meddelelse.

Drilsk knude skaber tavshed hos Jyske og Nykredit 

Til FinansWatch sioger ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam, at han ikke kan kommentere meddelelsen yderligere.

"Jeg kan ikke kommentere forløbet. Vi er ikke enige i, at vi har overtrådt samarbejdsaftalen, men når der skal pågå forhandlinger, så skal man ikke forhandle via pressen. Vi har taget de økonomiske og regnskabsmæssige konsekvenser, og meddelt det til markedet, og mere kan jeg ikke sige," lyder det fra Anders Dam.

Den forventede bortvisning betyder, at Jyske Bank nu nedskriver værdien af sine aktier i bankforeningen PRAS, der ejer 2,25 pct. af Nykredit. Jyske ejer 20 pct. af PRAS.

" Disse aktier har hidtil været bogført til indre værdi. I lyset af ovenstående er det på dagens bestyrelsesmøde besluttet at nedskrive aktierne til en kurs, der svarer til 0,65 af indre værdi, hvilket er den pris, som Nykredit er forpligtet til at købe aktierne til, hvis Jyske Bank frivilligt forlader Totalkreditsamarbejdet," skriver Jyske Bank.

Nedskrivningen påvirker Jyske Bank i negativ retning med 100 mio. kr. som vil blive bogført i 1. kvartal.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs