FinansWatch

Danskes kursmanipulationssag trækker tråde til Cibor-sagen

FinansWatch erfarer, at det er Finanstilsynets Cibor-undersøgelse, der har fået Danske Bank til at undersøge interne forhold. Myndighederne er i besiddelse af meget belastende samtaler mellem medarbejdere i Danske Bank. (Opdateret 17.26)

Den helt store historie i sommeren 2012, Cibor-sagen, som handlede om, hvorvidt de danske banker havde manipuleret med den såkaldte danske interbank-rente, Cibor-renten, stikker nu igen sit hoved frem i forbindelse med meddelelsen om, at seks medarbejdere i Danske Bank-koncernen er blevet suspenderet fra deres arbejde i kølvandet på en sigtelse fra bagmandspolitiet om kursmanipulation.

Ifølge FinansWatch' oplysninger, at det er Finanstilsynets undersøgelse af Cibor-renten, der har ført til, at Danske Bank selv har kigget nærmere på sagen, efter overdragelse af en række data og informationer til Finanstilsynet.

Efter sigende skulle banken være stødt på belastende telefonsamtaler mellem medarbejdere i banken og Realkredit Danmark, som fik banken til for alvor at bruge ressourcer på at finde frem til, hvad der er foregået. Samtalerne skulle angiveligt have en karakter, der er særdeles belastende for de sigtede personer, fordi det fremgår tydeligt, at man har til hensigt at foretage handlinger, som vil være ugunstige for kunden. Altså er det meget overlagte handlinger, som ifølge FinansWatch's oplysninger skulle dokumenteres på de båndede samtaler.

Finanstilsynet er i gang med at undersøge, efter ordre fra tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, hvorvidt alt er gået efter bogen, da de danske banker igennem mange år arbejdede med Cibor-renten, som var en rentesats, som bankerne selv stillede mellem hinanden uden nogen offentlig kontrol.

 

 

Tilsyn finkæmmer nu Cibor-data

Tidslinje: Hård tone og hemmelige mails mellem Nationalbanken og Cibor-banker 

Tidslinje: Se bankernes Cibor-fejde med Nationalbanken 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs