FinansWatch

V-politikere kalder Sass i samråd om salg til irsk fond

Tre Venstre-politikere har kaldt erhvervs- og vækstministeren i et samråd om Finansiel Stabilitets salg af lån til en investeringsfond i Irland.

Foto: NIELS HOUGAARD

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) skal i åbent samråd om Finansiel Stabilitets salg af kundelån for 631 mio. kr. til en irsk investeringsfond.

Det er de tre venstre-politikere, Hans Chr. Schmidt, Kim Andersen og Preben Bang Henriksen, der har indkaldt ministeren til samrådet, der finder sted den 6. februar i Folketinget.

”Udvalget har bl.a. bedt ministeren redegøre for, hvorledes salget er foregået og tidshorisonten for salget,” lyder det i meddelelsen.

Misser skatteindtæger

Sagen udspringer af en artikel fra Økonomisk Ugebrev om, at Finansiel Stabilitet har solgt danske kundelån for 631 mio. kr. til den dublin-baserede investeringsfond LMN Finance Ltd.

Salget betyder ifølge en række eksperter, at myndighederne vil gå glip af beskatning af renter og kursgevinster for et stort tocifret millionbe¬løb hvert eneste år.

”Med denne løsning er det helt sikkert, at det danske sam¬fund ikke får nogen skatteindtægter hverken af renter eller kursgevinster, og derudover er konstruktionen indrettet, så det ligner en skattelyplacering,” siger statsautoriseret revi¬sor Inge Nilsson fra Skatteinform til Økonomisk Ugebrev.

Derudover overlader Finansiel Stabilitet kunderne til fonde, der allerede få måneder efter transaktionen er begyndt at stramme tommelskruerne over for dem, skriver Økonomisk Ugebrev.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs