FinansWatch

Avis: Udbytter på vej til bankaktionærer

Landets bankaktionærer kan efter flere års tørke se frem til at få udbetalt udbytte fra deres investeringer i år. Det skriver Berlingske Business.

En række danske banker vil med stor sandsynlighed foreslå at udbetale udbytte, når de fremlægger regnskaberne for 2013. Det skriver Berlingske Business på baggrund af en række analytikeres vurderinger.

"De fleste banker er rigtig velkapitaliserede og tjener fornuftigt med penge, så nu skal de finde ud af, hvad de vil bruge dem til. Spørgsmålet er, om de giver dem ud til aktionærerne, eller om vi begynder at se, at de giver dem tilbage til kunderne i form af lavere renter og øget konkurrence om at få nye kunder ind. Forventningen er, at udbyttebetalingen vinder," siger Jesper Christensen, analytiker i Alm. Brand Markets til avisen.

Det er blandt andet Danske Bank, der forventes at give en skilling tilbage til aktionærerne, ligesom Sydbank, ifølge avisen, ligeledes ventes at betale udbytte trods de store ekstraordinære nedskrivninger.

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs