FinansWatch

Jyske Bank politianmelder DR - i Schweiz

DR's optagelser af Jyske Bank-ansatte med skjult kamera fører til politianmeldelse.

Foto: EHRBAHN JACOB

Danmarks Radios skjulte optagelser af en Jyske Bank-ansat, der tilsyneladende rådgiver en DR-journalist - undercover som kommende rigmand - bør ikke være uden konsekvens.

Jyske Bank beskyldes for hjælp til skatteflugt 

For DR, altså. Det mener Jyske Bank, der i en pressemeddelelse oplyser, at man har politianmeldt TV-kanalen.

Det er nemlig ulovligt at bruge skjult kamera i Schweiz, mener banken, der er temmelig oprørte over DR's metoder.

"DR kunne få vores rådgiver til at tilstå mordet på Tollund-manden" 

"Jyske Bank tager stærkt afstand fra DR’s metoder. Optagelser foretaget med skjult kamera er en kriminel handling i Schweiz. Derfor har de berørte medarbejdere og Jyske Bank (Schweiz) indgivet politianmeldelse mod de ansvarlige i DR," skriver Jyske Bank i pressemeddelelsen, hvor man også gør klart, at man i første omgang har sagt nej tak til et interview med DR om sagen - men at man nu har ændret mening, da forudsætningerne har ændret sig:

DR-dokumentar: Jyske Bank er med på suspekt skattely-liste

Ville undgå manipulering

"Jyske Bank er blev tilbudt at deltage i et interview til udsendelsen, hvor vi kunne redegøre for bankens politik og kommentere på indholdet i de viste skjulte optagelser. Jyske Bank accepterede at deltage på betingelse af, at interviewet blev vist live, eller at det blev optaget og vist i sin helhed uden klipning og redigering. Formålet med dette krav var at undgå manipulering, som DR Dokumentar tidligere er blevet dømt for. DR har afvist dette, da man ønskede at redigere interviewet, og Jyske Bank medvirker derfor ikke i et interview under udsendelsen," skriver banken og fortsætter:

"Inden for de seneste dage er banken blevet tilbudt at deltage i et direkte interview til TV-Avisen umiddelbart efter udsendelsen, og det har vi sagt ja til."

Dermed vil Jyske bank forsvare sig mandag aften kl. 21.30

Eksperter er chokerede over Jyske Bank-skatterådgivning 

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs