Dobbelt rente bag endnu en sag mod Danske Andelskassers Bank

Efter politianmeldelser for kursmanipulation og ulovlige aktielån undersøger Finanstilsynet nu ifølge Berlingske, om Danske Andelskasser Banks har taget for høj rente.

En alt for høj rente i mindst en sag betyder nu endnu et opgør mellem Danske Andelskassers Bank og Finanstilsynet.

Det skriver Berlingske.

Tilsynet har således krævet en redegørelse af banken. I går førte en anden redegørelse fra banken til finansvagthunden til en politianmeldelse for ulovlige aktielån ved bankens børsintroduktion i 2011, og tidligere på året kom det frem, at banken på baggrund af en anmeldelse fra tilsynet er sigtet for kursmanipulation.

I den nye sag har Berlingske talt med arkitekt Henrik Elstrup, der skulle have haft et lån, der med et fast tillæg fulgte den såkaldte Libor-sats, der er et gennemsnit af en række internationale bankers pris for selv at låne penge.

Ifølge lånedokumenterne, som Berlingske har set, skulle prisen på lånet være 1,75 pct. plus Libor-satsen. I 2010 har banken dog opkrævet en rente på 4,9 pct., samtidig med at Libor-satsen lå omkring 0,25 pct., og har dermed taget mere end dobbelt rente.

"Vi må jo konstatere, at forskellen i forhold til Libor tyder på, at banken har opkrævet 2,5 til tre procentpoint ekstra i rente. Jeg vil anslå, at det har kostet os omkring 200.000 kr.," siger Henrik Elstrup til avisen og gør klart, at han på intet tidspunkt har modtaget oplysninger fra banken om en renteændring på det 3,8 mio. kr. store lån i Schweizerfranc.

I Danske Andelskassers Bank bekræfter kommunikationschef Martin Rask Pedersen overfor Berlingske, at tilsynet har bedt om en redegørelse i sagen. Han ønsker dog ikke at sige præcis, hvad det er tilsynet har bedt banken redegøre for.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også