FinansWatch

Her er Sifi-aftalen

Mere kapital i alle store institutter dog mest i Danske Bank - her er detaljerne i dagens Sifi-aftale, som også rammer de mindre banker.

Aftalen om hvordan store penge- og realkreditinstitutter skal polstre sig fremover er faldet på plads.

Her er hovedpunkterne:

* Aftalen indebærer, at der for alle danske penge- og realkreditinstitutter - også de små - generelt vil gælde et kapitalkrav på minimum 10,5 pct. af de risikovægtede poster.

* En væsentligt større andel af kapitalen skal være egenkapital (aktiekapital).

* For Sifi'er dvs. Danske Bank, Nykredit, Nordea Bank Danmark, Jyske Bank, BRFkredit, Sydbank og DLR, kommer der til at gælde et højere kapitalkrav på minimum 11,5-13,5 pct. af de risikovægtede poster, afhængig af hvor systemiske institutterne er. Det vil altså sige, at de største skal have mest. Det vil betyde højere krav til Danske Bank end til andre.

* Danske Bank får et solvenstillæg på 3 pct. Nordea og Nykredit får et tillæg på 2 pct. Jyske Banks tillæg bliver 1,5 pct., mens DLR, BRF og Sydbank får et tillæg til solvensen på 1 pct.

* Hertil kommer for alle institutter et muligt yderligere individuelt solvenskrav, der afhænger af det enkelte instituts risikoprofil. Dette udgør i dag i gennemsnit knap 2 pct. for SIFIer og godt 3 pct. for andre penge- og realkreditinstitutter.

* Regler for hvordan et Sifi-institut i krise skal afvikles, vil først blive diskuteret når EU kommer med sit udspil til disse regler.

* Der etableres en bestyrelse for Finanstilsynet, der skal give faglig, organisatorisk og ledelsesmæssig sparring til Finanstilsynets direktion og træffe tilsynsmæssige afgørelser i principielle sager m.v.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere