FinansWatch

Enkelte påbud til Fanø Sparekasse

Fanø Sparekasse får enkelte påbud fra Finanstilsynet, men har generelt styr på OIV-konstatering.

Et af landets mindste pengeinstitutter har haft Finanstilsynet på besøg. Fanø Sparekasse har udlån for 173 mio. kr., og Finanstilsynet har været de 33 største udlån igennem.

"Sparekassen vurderede, at der var objektiv indikation for værdiforringelse (OIV) på 11 ud af de 33 største udlån, hvilket Finanstilsynet var enig i. Finanstilsynet har påbudt sparekassen at foretage yderligere nedskrivninger på 1,3 mio. kr. fordelt på to engagementer, da sparekassen havde overvurderet kundernes betalingsevne fra deres virksomheder," skriver Finanstilsynet.

De 33 engagementer svarer til 44 pct. af det samlede udlån. Nedskrivningerne ændrede ikke på bankens solvens eller det individuelle solvensbehov.

"Sparekassen fik enkelte påbud på ledelsesområdet, herunder at referaterne fra bestyrelsesmøderne skal være mere omfattende og afspejle dialogen i bestyrelsen. Sparekassen fik endvidere et påbud om, at kreditpolitikken skal indeholde stillingtagen til, hvilken maksimal eksponering sparekassen kan have udenfor nærområdet," skriver Finanstilsynet.

Mere fra FinansWatch

Tre store ændringer skal give PFA bedre afkast

For at få afkastet på niveau med de andre pensionsselskaber har PFA foretaget tre store ændringer i porteføljen. Blandt andet har man taget mere risiko ind, men frygter ikke, at det giver bagslag med udsigten til urolige markeder i år.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs