Storaktionærer har godkendt fynsk fusion

Der er allerede opnået opbakning fra to af de fusionerende bankers storaktionærer. En enkelt storaktionær med 15 pct. af aktierne mangler dog stadig at melde ud.

De største aktionærer i henholdsvis Svendborg Sparekasse og Vestfyns Bank har allerede nikket til fusionen mellem de to institutter. Det fremgår af en meddelelse fra Svendborg Sparekasse.

Fonden for Svendborg Sparekasse ejer 70 pct. af banken, og de har allerede tilkendegivet, at de er indforstået med den forestående fusion.

"Fonden for Svendborg Sparekasse ønsker at sikre Svendborg Sparekasses konkurrencekraft og soliditet bedst muligt. Vi er overbeviste om, at fusionen med Vestfyns Bank til Fynske Bank er en måde at fremtidssikre netop den opgave," skriver formand Uffe Strandby i en meddelelse.

Samtidig har også Alex Gundersen Tobacco Company, der ejer 25 pct. af Vestfyns Bank sagt god for bankbryllupet, oplyses det.

Tavshed fra ny storaktionær

"Vestfyns Bank har spillet en vigtig rolle i lokalsamfundet, og jeg er overbevist om, at man med fusionen skaber en bank, der kan styrke og udvikle dette lokale engagement. Fynske Bank får et klart stærkere vækstfundament, end de to banker havde hver for sig. Det er en bank, der kan blive katalysator for øens fremtidige vækst og velstand, og som aktionær vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for, at Fynske Bank kommer godt fra start," lyder det fra Georg Gundersen i en meddelelse.

Til gengæld er der ingen ord fra selskabet Strategic Capital, som ejer 15 pct. af Vestfyns Bank.

Strategic Capital med Kim Haugstrup Mikkelsen som bagmand øgede i juli sin position i Vestfyns Bank fra knap 10 pct. til 15 pct. De første knap ti pct. af aktierne blev købt i oktober 2011. Siden er kursen steget fra 550 kr. til godt 650 kr.

Begge banker er nu overført til fondsbørsens observationsliste. Fusionen ventes vedtaget på ekstraordinære generalforsamlinger i december.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også