35 mio mere i pension til tre tidligere DAB-chefer

Efter dialog med revisor har Danske Andelskasser Bank måtte hensætte 35,4 mio. kr. mere i pension til tre tidligere ansatte.

En korrektion af de aktuarmæssige parametre for opgørelsen af pensionsforpligtelsen vedrørende tidligere medlemmer af direktionen.

Det lyder måske kedeligt. Men det er dyrt

Teksten er forklaringen i halvårsregnskabet fra Danske Andelskassers Bank på, at banken må barbere 35,4 mio. kr. af egenkapitalen, og rette på regnskabet for 2012.

Regnskab: Storkunde bag dyrt kvartal for Danske Andelskasser Bank 

Ud over at oplyse, at det drejer sig om tre tidligere direktører - og at resultatpåvirkningen regnskabteknisk lander i 2012 - ønsker bankens adm. direktør ikke at komme nærmere ind på hvordan, banken indtil har skudt 35,4 mio. kr.

Direktører forgyldt af udskældt bank 

Det lyder umiddelbart af voldsomt meget?

"Det er det, men jeg må henvise til noten og de kommentarer, der er der," siger direktør Jan Pedersen til FinansWatch.

Men hvordan fejlvurderer man pension forkert på 35,4 mio. kr. for tre personer?

"Der er jo nogle ting, der jævnligt ændrer sig omkring for eksempelvis renteniveauer og levetid og så videre, hvor der løbende kommer nye oplysninger til. Og så er man løbende nødt til at revurdere sådan nogle forpligtigelser."

Dialog med revisor

Nu dækker jeg ikke pension så meget, men en korrektion på 35,4 mio. kr. for tre personer for levetid - I regner med vel ikke med at de alle tre bliver 120 år. Det virker stadig som en enormt stor korrektion for tre personer?

"Ja, det er også et ganske stort beløb."

Er der gået et eller andet galt med jeres beregninger tidligere?

"Jeg kan ikke sige andet, end at vi har været igennem de her beregninger med vores eksterne revision, og på den baggrund er vi nået frem til det her beløb."

I skriver, at det er efter dialog med bankens revisor. Er revisor kommet til jer, og har sagt at det her er regnet helt galt ud?

"Nu er det sjældent sådan, at når man som vi har både en ekstern og en intern revision, så er sådan noget her noget man taler om, og det er klart at vi er i dialog."

Men er det revisor, der er kommet til jer, og sagt at der noget galt?

"Jeg ved ikke hvem, der har taget initiativet her. Det her er noget, vi løbende vurderer på."

Direktøren forklarer, at de 35,4 mio. kr. bliver skåret af bankens egenkapital - men at de regnskabsteknisk hører til i 2012, og derfor ikke er med i det minus på 81 mio. kr. før skat, banken har præsteret i første halvår af 2013.

DAB-direktør: Vi har en udfordring med basisindtjeningen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også