Regnskab: PFA's overskud presset af rentestigning i første halvår

Det største pensionsselskab i Danmark, PFA, glæder sig over udviklingen i årets første seks måneder, hvor kundeindbetalinger til pensioner steg 16 pct. til 12,4 mia. kr. sammenlignet med samme periode året før.
AF RITZAU FINANS

Den store kapitalforvalter leverede et investeringsafkast på 2,3 pct. ved markedsrente, et negativt afkast på 2,2 pct. ved gennemsnitsrente og ligeledes
et minus på 0,6 pct. i afkast ved gennemsnitsrente inklusive ændring i markedsværdiregulering. Alle tallene er før PAL-skat.

"I et svært investeringsmarked holder vi fokus på at skabe værdi til kunderne. Kunder med markedsrente fik op til 5 gange højere afkast end i gennemsnitsrente, og PFA har nu leveret et markedsrenteafkast helt i top på både 3,5, 5,5 og 10,5 års sigt. I kombination med lave omkostninger styrker det værdiskabelsen til kunderne," siger topchef Henrik Heideby i regnskabet.

Overskuddet i første halvår nåede 40 mio. kr. før skat og 12 mio. kr. efter skat. Det er markant mindre end i samme periode af 2012, hvor overskuddet var 551 og 414 mio. kr. efter skat.

"Det lave resultat skyldes i vid udstrækning, at det ikke var muligt at indtægtsføre driftsherretillæg grundet rentestigning i perioden," skriver PFA i regnskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også