FinansWatch

Ejendomskæmpe: Finansiel Stabilitet koster os 160.000 om dagen

Markant merrente koster dyrt for Victoria Properties, efter man er landet hos Finansiel Stabilitet.

Det er slet ikke rart at være kunde hos Finansiel Stabilitet.

Sådan lyder den røde tråd i regnskabet fra Victoria Properties, der som en af FIH's pressede ejendomskunder blev solgt over til det statslige afviklingsselskab sidste år.

Bankskiftet har meget direkte været med til at sørge for det underskud på 35,8 mio. kr., selskabet kommer ud af første halvår med.

29 mio. kr. stammer nemlig direkte fra den forhøjede rente, FS kræver, hvilket svarer til en ekstraudgift på ca. 160.000 kr. om dagen.

"Koncernen har indledt drøftelser med FS Property Finance A/S med henblik på sikring af finansiering til koncernens fortsatte drift ud over dette tidspunkt. Det er forventningen, at disse drøftelser vil kunne afsluttes i løbet af september 2013. Koncernens resultat for perioden, jf. nedenfor, er negativt påvirket af den ”merrente” FS Pro-perty Finance A/S har opkrævet hos koncernen siden 1. januar 2013 i forhold til en for en mere almindelig finansiering forventelig rentebyrde. Merrenten udgør i niveauet EUR 3,9 mio. for perioden 1. januar til 30. juni 2013," skriver Victoria i regnskabet.

Her påpeger ejendomskæmpen også - igen - at en rente på det niveau altså ikke kan have været meningen med Bankpakke V, der netop skulle sikre at en hård afvikling fra FIH's side ikke fik en bred effekt i samfundet.

Forceret afvikling

"I januar 2013 meddelte FS Property Finance A/S at renten på koncernens samlede engagement hæves til 7,18 pct. Koncernen har protesteret imod denne renteforhøjelse, som efter koncernenes opfattelse er i strid med intentionerne bag Bankpakke V om at undgå forceret afvikling af ejendomsengagementer," lyder det.

Victoria Properties skylder Finansiel Stabilitet ca. 1,4 mia. kr. Koncernens egenkapital er på 91 mio. kr., men Victoria har samtidig også valgt ikke at se alt for tæt på værdien af de ejendomme, man nu har tilbage:

"Koncernen henleder opmærksomheden på, at værdien af den tilbageværende ejendomsportefølje er behæftet med større usikkerhed end tidligere. Denne usikkerhed kan henføres til det pres der, som følge af den forøgede rentebyrde, er på at realisere frasalg i porteføljen til nedbringelse af rentebærende gæld. Koncernen har trods denne usikkerhed valgt ikke at indhente eksterne vurderinger af porteføljen. Det bemærkes dog, at koncernen har valgt at nedskrive én ejendom, ejendommen Kelkheim med EUR 4,9 mio. til EUR 50,0 mio. Ejendommen er oprindelig anskaffet til EUR 48,3 mio. Nedskrivningen baserer sig på værdien af ejendommen i henhold til det udbudsmateriale, hvorefter ejendommen nu udbydes til salg."

 

Tidligere:

Flere børsselskaber med dårlig kreditkvalitet

Avis: Advokat trækker FIH i retten

Ejendomskæmpe regner med at tjene på Griffin-handel

Ejendomskæmpe: Det var vel ikke meningen med bankpakken

Victoria: Kendte velhavere har millioner i klemme

Ejendomsselskab: FS tvinger os til at lukke

FIH-storkunde på desperat jagt efter ny bank  

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs