Avis: Banker taber altid til Tilsynet

I alle de ni sager, hvor Erhvervsankenævnet har behandlet tvister mellem banker og Finanstilsynet, er det myndigheden der er gået af med sejren, skriver Berlingske Business.

Det er voldsomt svært for bankerne at vinde i en sag, hvor modstanderen er Finanstilsynet. Det skriver Berlingske Business, som har gennemgået de ni sager, der har været behandlet i Erhvervsankenævnet, fordi en bank klagede over Finanstilsynets afgørelse.

Ifølge professor på Institut for International Økonomi og Virksomhedsledelse på CBS Caspar Rose er der risiko for, at tilsynets magt kan blive for stor.

"Der er ingen tvivl om, at Finanstilsynets magt er blevet øget efter finanskrisen. Politikerne har tilført ekstra resourcer, og reglerne er blevet strammet op. Men spørgsmålet er, om det er hensigtsmæssigt. For i sidste ende havner regningen hos kunderne, fordi Finanstilsynet tilsyneladende bliver ved med at stramme grebet om bankene," siger han til avisen.

Sekretariatsleder i Erhvervsankenævnet Søren Tukjær vil ikke forholde sig til styrkeforholdet mellem tilsynet og klagerne, men understreger blot over for Berlingske at ankenævnet træffer juridiske afgørelser ud fra bedste evne.

Avisen nævner Danske Banks ankesag mod tilsynet i spørgsmålet om opgørelsen af de risikovægtede aktiver, som en principiel sag mod tilsynet

Ifølge aktieanlytiker i Jyske Bank Christian Hede kan et nederlag til tilsynet betyde, at banken skal holde 13 mia. kr. mere i ren egenkapital, hvilket igen gør det sværere for banken at nå sit mål om en egenkapitalforrentning på 12 pct. i 2015.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også