Avis: Småbanker taber dyrt på kollapset IT-projekt

Flere bankdirektører ærgrer sig over det mislykkede projekt, men konstaterer nøgternt, at sådan er "gamet" som ejere. Og sådan er det generelt med IT-projekter.

Børsens forsidehistorie torsdag morgen handler om det kollapsede IT-projekt Calypso, som SDC endte med at droppe - og som dermed i sagens natur koster ejerne penge. FinansWatch skrev den 23. maj om regnskabet fra SDC, der dengang var på trapperne, og kunne i samme ombæring fortælle om den store synder bag de røde tal, Calypso-projektet, ligesom det også blev fremført i artiklen, at ejerkredsen allerede sidste år blev orienteret om det dyre IT-kollaps, således at de kunne få bogført tabet i deres 2012-regnskaber.

Børsen skriver torsdag, at projektet blev startet i 2009 som et fælles IT-projekt drevet af to af bankernes datacentraler, SDC og BEC. Faktisk var Calypso en af driverne i den planlagte fusion mellem de to selskaber, en fusion som dog faldt til jorden af den primære årsag, at den ville være for dyr at føre igennem, ligesom synergierne først kunne høstes flere år ude i fremtiden.

BEC-formand: Der var for meget benzin på bålet 

Går op i sidste ende

To bankdirektører, Per Sønderup fra Sparekassen Hobro, og Kurt Jensen fra Frøs Herreds Sparekasse, siger til avisen, at de i sagens natur er ærgerlige over tabet. Per Sønderup konstaterer dog, at det nogle gange går det bare sådan med IT-projekter.

Kurt Jensen siger, at det primært var et system rettet mod de større institutter.

"Tabet går i den samlede drift, så på den måde er vi jo med til at betale. Men det er også sådan, at nogle ting har vi mere brug for end de store, og andre ting har de mere brug for end os. Det går jo op i den sidste ende," siger Kurt Jensen til avisen.

Opgangstider

Børsen har ikke fået kommentarer fra hverken formand John Lundsgaard eller næstformand John Christiansen, mens den forholdsvis nytiltrådte direktør Jesper Scharff siger, at der vel var to hovedårsager til, at man stoppede med projektet.

"Da man besluttede det, var det opgangstider med stor handel med aktier og værdipapirer, og efter finanskrisen er det marked blevet væsentlig mindre. Den anden hovedårsag er, at dette var et fælles projekt med nogle fusionsplaner med BEC, som man blev enige om at stoppe."

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også