FinansWatch

Avis: Nordea skal tage Matas på børsen

Ifølge anonyme kilder i Berlingske Business vil Matas på børsen inden sommerferien, og butikskæden har valgt Nordea som primær bank.

Foto: Matas

Berlingske Business skriver i dag, at Matas er ganske kort tid fra at offentliggøre planer om en børsnotering. Avisen skriver på baggrund af unavngivne kilder, at kun et større fald på aktiemarkedet kan forhindre planerne. Noteringen skulle gerne være afsluttet allerede i juni, skriver avisen.

Det fremgår, at Nordea skulle være valgt som primærbank i børsnoteringen, og prospektet skulle være ganske tæt på at være færdig.

Det er den engelske kapitalfond CVC, der gerne vil sælge Matas. Det har ifølge Berlingske også været overvejet, om Matas kunne afhændes til en anden kapitalfond, inden man nu har besluttet sig fuldt på en børsnotering, som skulle være i størrelsesordenen seks mia. kr.

Børsnoteringen vil i givet fald komme efter en periode med store stigninger på aktiemarkedet i Danmark. Til gengæld har det været meget småt med børsnoteringerne, hvor Pandoras notering i 2010 står som den seneste markante IPO.

"Markedet er attraktivt, og investorerne vil gerne have nye selskaber at investere i. Jeg vil håbe, at der kommer nye selskaber til børsen," siger aktieanalysechef i SEB Enskilda Niels Leth til Berlingske.

En af de sidste ting, der skal på plads ifølge Berlingske, er prisen. Det er selvklart afgørende for et så stort aktiesalg, at køber og sælger kan blive enige om en pris. Især skulle det være afgørende, at de allerstørste danske institutionelle investorer vil være med som købere.

Matas har været rygtet på børsen flere gange. Blandt andet i sommeren 2012, hvor Nordea også blev nævnt som bankforbindelse.

Nye selskaber vil på børsen 

Nordea skal sælge Matas 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs