Regnskab: Tredobling af nedskrivningerne i Dronninglund

Øget indtjening og tredobling af nedskrivningerne i Dronninglund Sparekasse, der skruer op for forventningerne til årets resultat.

Finanstilsynets skærpede retningslinjer for nedskrivninger sætter sit tydelige spor i halvårsregnskaberne fra landets pengeinstitutter. Også i Dronninglund Sparekasse, hvor nedskrivningerne er tredoblet sammenlignet med første halvår sidste år. Øgede indtægter og lavere omkostninger sikrer dog en lille forbedring i resultatet.

Det lander på 7,4 mio. kr. sammenlignet med 6,7 mio. første halvår sidste år. Nedskrivningerne vokser til 22 mio. fra 6,8 mio. kr. Samtidig er netto rente- og gebyrindtægterne steget til 73 mio. kr. fra 66 mio. kr.  Det får Sparekassen til at skrue op for forventningerne til årets resultat.

Bedre resultat

”Sparekassen forventede i sin årsrapport 2011, at resultatet for 2012 ville ligge på et lavere niveau end 2011 pga. faldende rentemarginal. Men på baggrund af den generelle renteudvikling, som sparekassen har valgt at følge, opleves stigende rentemarginaler i 1. halvår 2012 og stigende aktivitet mht låneomlægning. Disse forhold vil, på trods af de strammere krav til nedskrivninger, give forventning om at resultatet for 2012 bliver bedre end 2011,” lyder det i regnskabet.

Her bemærkes det også, at nedskrivningerne forventes at være lavere i andet halvår. Ifølge Sparekassen har de skærpede retningslinjer fra Finanstilsynet omkring nedskrivninger kostet 16 mio. kr. i første halvår, hvor man også har kunnet mærke, at de erhvervsdrivende har det hårdt.

Bankens solvensprocent ligger med 18,9 fortsat et godt stykke fra solvensbehovet på 9,2 pct.

Indlånet er steget med 2,2 pct. til 2,1 mia. kr., mens udlånet er steget med 1 pct. til 1,8 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også