Regnskab: Lille overskud i Vestjysk

Den statskontrollerede bank kom ud af første halvår med et plus på 16 mio. kr. før skat. Den sammenlagte drift viser fremgang, men nedskrivningerne er fortsat høje. Opdateret.

Basisresultatet i Vestjysk Bank er vokset ved at få Aarhus Lokalbank ind i folden - men det skal stadig accelerere en spids fra de nuværende 272 mio. kr. før nedskrivninger, hvis målet om et årsresultat på 550-600 mio. kr. skal nås.

Og så kan banken næppe være tilfreds med, at nedskrivningerne er lander i niveauet 235 mio. kr., svarende til en nedskrivningsprocent på 0,8, og dermed trækker banken ned på et resultat før skat på 16 mio. kr.

"I betragtning af de fortsat vanskelige markedsvilkår må vi betragte resultatet før skat som acceptabelt. De øgede basisindtægter og den faldende omkostningsprocent viser, at selve bankdriften – bankens motor – er inde i en god udvikling," skriver adm. direktør Frank Kristensen i en pressemeddelelse.

Bankens solvens er på 15,1 pct., mens solvensbehovet er på 11,5 pct. Kernekapitalen er dog kun på 10,7 pct. Ifølge direktøren er det især landbruget, der trækker ned i regnskabet.

"Nedskrivningerne afspejler den stadigt vanskelige samfundsøkonomiske situation. Navnlig landbrugets fremtidsudsigter er i øjeblikket yderligere ramt af negative prisforhold i den animalske produktion. Vestjysk Banks drift er i første halvår 2012 forløbet som ventet. Banken fastholder derfor sin forventning om et samlet basisresultat i 2012 i niveauet 550-600 mio. kr. før nedskrivninger og før omkostninger forbundet med fusionen med Aarhus Lokalbank," fremgår det af pressemeddelelsen.

Frank Kristensen peger videre på, at nedskrivningerne også resten af året forventes at dræne bundlinjen.

"Nedskrivninger på udlån og tilgodehavender forventes fortsat at ligge på et højt niveau, da de er direkte påvirket af den store usikkerhed forbundet med de økonomiske konjunkturer. Usikkerheden om udviklingen i dele af landbrugserhvervet kan få konsekvenser for banken i form af et endnu større behov for nedskrivninger i denne branche. Inden for ejendomsmarkedet spores en vis lettelse, men det er dog uvist, om det slår igennem på kvaliteten af bankens eksponering i ejendomsfinansiering," lyder det i pressemeddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også