Finansmænd og badeland brugt i Gudes islandske låneeventyr

To nu konkursramte finansfolk og et tysk badeland skulle ifølge dagbladet Børsen bruges som løftestang til et 210 mio. kr. stort lån, som den svindelanklagede Steen Gude forsøgte at optage i islandske Glitnir

To danske finansmænd skulle ifølge bagmandspolitiet bruges som den bedragerianklage Steen Gudes løftestang til at bedrage den islandske bank Glitnir for 208 mio. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

Ifølge avisens oplysninger skulle der have været indgået en aftale med tidligere storaktionær i parken Steen Patrick Vela samt Peter Forchhammer om at tegne konvertible obligationer i Gudes selskab Stones Invest for 190 mio. kr. De aftaler tog Gude med til Glitnir, som sikkerhed for det ønskede lån på 210 mio. kr.

Aftalerne var dog spækket med en række betingelser, som aldrig blev opfyldt, og aftalerne blev derfor aldrig gennemført. Blandt andet skulle en del af pengene fra Glitnir skydes i et tysk badeland, som Forchhammer var i gang med at udvikle for en malaysisk investor.

Ifølge Peter Forchhammer fik han en fornemmelse af, at Glitnir ikke kendte til aftalernes helhed og trak sig derfor fra foretagendet.

"Vi fik bange anelser, da vi ikke kunne få en passende garanti for at alle vidste alt om den handel, og derfor meldte vi os ud," siger finansmanden til Børsen.

Steen Gude sidder i disse dage på anklagebænken tiltalt for ni forghold af bedrageri, skyldnersvig og skattesvig, som alles kulle være begået op til krakket af Stones Invest i 2008. Det er bagmandspolitiet, der har anlagt sagen.

Steen Gude nægter sig skyldig, og vil ifølge eget udsagn i Børsen komme med en vidneforklaring, der vil vende op og ned på hele sagen. Der er afsat 48 retsdage til sagen.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer