Kronjylland-chef: Et perfekt markedsmæssigt match

Topchef i Sparekassen Kronjylland Klaus Skjødt ser store perspektiver i overtagelsen af Sparekassen Østjylland. En løsning blev også forsøgt uden om Finansiel Stabilitet, men tabene var for store hos Østjylland. (Opdateret)
Adm. direktør i Sparekassen Kronjylland Klaus Skjødt | Foto: Sparekassen Kronjylland/PR
Adm. direktør i Sparekassen Kronjylland Klaus Skjødt | Foto: Sparekassen Kronjylland/PR

Topchef hos Sparekassen Kronjylland, Klaus Skjødt, er svært tilfreds med, at det er lykkedes ham at overtage Sparekassen Østjylland i hård kamp med en række konkurrenter fra sektoren.

"Jeg mener, at når man kigger på afdelingerne og filialerne, så er det et perfekt markedsmæssigt match. Vi får en utrolig stærk position i vores kerneområde," siger Klaus Skjødt til FinansWatch.

Han siger, at han har overtaget næsten alle kunder fra Sparekassen Østjylland.

Urealistisk uden FS

"Vi kan ikke gå i detaljer med det, det må vi simpelthen ikke ifølge aftaleteksten. Men alle privatkunder kommer med og langt de fleste af erhvervskunderne. Men der er nogle få kunder, der skal med over i Finansiel Stabilitet," siger Klaus Skjødt.

Finansiel Stabilitet hænger på udlån for 1,3 mia. 

Har I forsøgt at finde en løsning uden om FS?

"Vi har talt lidt med dem, men der var meget store tab i banken og meget store nedskrivninger, så det ville være urealistisk at tro på en redning uden om Finansiel Stabilitet," siger Klaus Skjødt.

Hvorfra kom de store tab? Tyske ejendomme og landbrug?

"Jeg kan bare sige, at der i Østjylland var nogle enkelte meget store engagementer, hvor tabene var rigtig store".

Skal rejse kapital

Klaus Skjødt er glad for, at man holder indskyderne skadesløse, men ærgrer sig naturligvis over, at man ikke kunne redde den kvarte mia. kr., som garanterne havde i klemme i Sparekassen Østjylland.

"Desværre taber garanterne deres penge. Men vi må respektere den kreditorrækkefølge, der er. Og hvis vi skulle dække garanterne, så skulle vi også sikre den efterstillede kapital, som var 800 mio. kr., og det var altså desværre ikke muligt," siger Klaus Skjødt til FinansWatch.

Han kan ikke oplyse, hvor meget Kronjylland har betalt for aktiverne i Sparekassen Østjylland, men han siger, at banken har klare intentioner om at holde sin stærke solvens, hvorfor Kronjylland vil polstre sig rent kapitalmæssigt.

"Vi har fået fuldstændig bindende tilsagn om, at vi kan rejse den kapital, vi har brug for. Vi kan bare ikke gå i detaljer med det endnu," siger Skjødt.

Sektoren ikke involveret

Men er det sektoren der kommer med penge, ligesom man så det med en del af den kapital som Den Jyske Sparekasse hentede, da de overtog Farsø?

"Nej, sektoren har slet ikke været involveret her. Og bliver det heller ikke i forbindelse med vores kapitalrejsning. Men det hele er på plads, vi skal bare lige have det fulde overblik over, hvad vi har brug for, så vi kan fastholde en stærk solvens," siger Klaus Skjødt.

Én ting er de kapitalmæssige ting, og det markedsmæssige match - hvad med kulturen i Sparekassen Østjylland, skal I ind og ændre en masse der, eller hvordan ser du på det?

"Jeg tror, at de er meget ligesom os. Hovedproblemet har været nogle store risici, der er taget tilbage i tiden. Og det er beslutninger taget på højeste niveau. Så vi er sikre på, at vi overtager en masse yderst kompetente folk."

Hvad med ledelsen i Sparekassen Østjylland, skal de fremadrettet arbejde for jer?

"Vi skal lige have snakket med medarbejderne i Sparekassen Østjylland i morgen, inden vi kan sige mere om det," siger Klaus Skjødt til FinansWatch.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også