FinansWatch

Torm regner med forlængelse af bankhenstand

Torm regner fortsat med at få forlænget den midlertidige bankhenstand, som udløb torsdag den 1. marts. Det oplyser rederiet i en fondsbørsmeddelelse torsdag aften.

Torm aflagde torsdag et årsregnskab, hvor der ikke kom yderligere afklaring om rederiets finansielle situation. Gælden på 1,9 mia. dollar er blevet reklassificeret til kortfristet.

"Jeg vil tro, at vi skal finde en kombination af at udskyde gælden og afdragene til bankerne, så den kan blive serviceret over en længere periode, og at vi får tilført kapital. Hvis vi ikke får ny kapital, vil vi ikke have tilstrækkeligt med likviditet til at fortsætte hele 2012," sagde administrerende direktør Jacob Meldgaard torsdag til Ritzau Finans.

Kapitalbehovet afhænger også af, hvor meget gæld, Torm kan få udskudt, forklarede han, og kan svinge fra et "relativt lille behov" til et "større behov". Hvad de begreber dækker over, vil han dog ikke kvalificere nærmere.

Torm blev efterfølgende sendt i fondsbørsens skammekrog, observationslisten med den begrundelse, at Torms revisorer ikke kunne komme med en konklusion til årsregnskabet fra det gældsramte produkttankrederi. Det er usikkert, om Torm kan fortsætte som "going concern" hele 2012 ud.

/Ritzau Finans/

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs