FinansWatch

Spar Nord: ECB-milliarder bruges til risikoinvesteringer

Chefanalytiker Martin Lundholm fra Spar Nord forventer, at de billige funding-lån fra ECB vil blive brugt til højrisikoinvesteringer fra Europas banker.

ECB åbner i morgen for pengesækken og tildeler treårige milliardlån til europæiske banker mod sikkerhed i udlån af god bonitet for anden gang i historien. Spar Nords chefanalytiker Martin Lundholm forventer, at pengene vil blive brugt til mere risikobehæftede investeringer fra de europæiske banker, hvilket kan komme klemte sydeuropæiske økonomier og den danske fleksrente til gode, skriver han i en analyse.

"Tildelingen sikrer en bund under efterspørgslen efter blandt andet spanske og italienske statsobligationer. For bankerne er det nemlig en lukrativ forretning at investere de lavtforrentede penge fra ECB i højtforrentede statsobligationer fra Sydeuropa," skriver han i analysen.

Lavere fleksrente

Han forventer også, at det kan betyde stigende kurser på såvel aktier som virksomhedsobligationer, da banken kan forventes at placere flere midler der.

Også danske boligejere med variabel rente kan få glæde af pengestrømmen fra centralbankchef Mario Draghi.

"På grund af ECB-aktionen vil realkreditinstitutternes udbud af de obligationer, der ligger bag rentetilpasningslånene, formentlig blive mødt af ekstraordinær høj efterspørgsel. Og ligesom i de sydeuropæiske lande vil efterspørgslen også i Danmark presse renten ned, og det kan sende renten på de populære etårige rentetilpasningslån ned i nye bundrekorder under 1 procent. Til sammenligning landede renten på de etårige rentetilpasningslån i december på 1,12 procent," skriver Spar Nord-analytikeren.

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs