Italienske banker stiger på nyt om ekstraordinær bankskat

Den italienske regering har ifølge Bloomberg tilbudt landets banker et alternativ til varslet ekstraskat.
Intesa Sanpaolo er den største bank i Italien. | Foto: Antonio Calanni/AP/Ritzau Scanpix
Intesa Sanpaolo er den største bank i Italien. | Foto: Antonio Calanni/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Italienske banker er strøget i vejret mandag, efter at den italienske regering har givet bankerne mulighed for at undgå en varslet ekstraskat på bankernes bugnende overskud.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet vil bankerne få mulighed for at afværge skattebetalingerne, hvis de i stedet øremærker to en halv gange det samme beløb til de reserver, der ikke kan bruges til at udbetale udbytte.

Hvis beløbet senere bruges til at udbetale udbytte, skal bankerne til gengæld betale den fulde skat plus påløbne renter.

Justeringen af det oprindelige forslag sætter desuden et loft over bankernes ekstraskat på 0,26 pct. af de risikovægtede aktiver mod tidligere 0,1 pct. af de samlede aktiver. Ekstraskatten blev annonceret i august som konsekvens af sektorens stigende nettorenteindtægter.

Ifølge børshuset Jefferies betyder revisionen af loven, at bankerne nu slipper en smule billigere end oprindeligt forudset.

Blandt de italienske banker stiger Intesa Sanpaolo med 1,1 pct., Unicredit ligger 0,9 pct. højere, og Banco BPM løftes 3,3 pct.

I starten af august, da regeringen pludseligt varslede den kontroversielle ekstraskat, skabte den i første omgang voldsom uro på aktiemarkedet og sendte bankaktierne ned ikke bare i Italien, men også på europæisk plan.

Uroen gik dog til dels i sig selv igen dagen derefter.

Siden ekstraskatten blev annonceret, er Intesa Sanpaolo faldet 2,8 pct., mens Unicredit og Banco BPM er steget henholdsvis 4 pct. og 8,8 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også