Sjællandsk ekspansion trækker Skjern Banks udgifter op i rekordkvartal

Skjern Bank har leveret sit hidtil bedste resultat for et kvartal nogensinde. Omkostningsbasen vokser, men det sker med åbne øjne og skyldes filialåbninger i København og Hørsholm.
Per Munck, adm. direktør i Skjern Bank, kalder nyt kvartalsregnskab "solidt". | Foto: Pr/skjern Bank
Per Munck, adm. direktør i Skjern Bank, kalder nyt kvartalsregnskab "solidt". | Foto: Pr/skjern Bank

Det koster penge at udvide forretningen, og derfor er det også helt bevidst, at Skjern Bank i årets tre første måneder har brugt 17 pct. flere penge på posten personale og administration sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Det siger Per Munck, adm. direktør i Skjern Bank, der torsdag kunne præsentere det bedste kvartalsresultat i bankens historie. 

”Vi har taget nogle flere omkostninger ombord, men det er med helt åbne øjne. Vi har styrket organisationen med flere kollegaer samlet set, og så har vi etableret to nye afdelinger, som trækker op,” siger direktøren.

Som FinansWatch fredag beskrev, er en række jyske lokalbanker til stede med filialer på Sjælland. Skjern Bank har i dag afdelinger i Hellerup, Virum og Hørsholm. 

Ganske snart slår banken derudover dørene op til en ny filial i Carslberg Byen i København, hvor banken rykker ind i lejede lokaler. Derudover forventer banken til sommer også at indvige et ny domicil i Hørsholm, som banken har købt. 

Begge afdelinger tæller seks-syv medarbejdere, som allerede er fundet. Ifølge direktøren er det imidlertid håbet, at forretningsvolumen i de nye filialer vil vokse på en måde, så medarbejderstaben på sigt kan løftes til minimum 10 ansatte hvert sted.

”På den længere bane er det (6-7, red.) for få i afdelingerne. Vi har et mål om, at vi ikke så gerne vil have afdelinger med under 10 ansatte. Der skal gerne både være et fagligt miljø, men også for at alt kan fungere, selvom der er sygedage og ferie,” siger Per Munck. 

God start på året

Trods de voksende omkostninger formåede Skjern Bank at tæt på fordoble kvartalets resultat efter skat, som landede på 63 mio. kr. mod 35,7 mio. kr. i samme periode sidste år. 

Det skyldes primært en stor fremgang i renteindtægterne, som på tværs af banksektoren har spædet godt til i første kvartal som konsekvens af det højere renteniveau. Derudover trækker bankens beholdning af værdipapirer også op. 

”Vi har fået en solid start på året. Sektormæssigt har vi i mange år ikke haft en forretning ud af at have indlån. Nu er det igen blevet et klassisk forretningsben,” siger Per Munck.

Han udtrykker samtidig tilfredshed med, at indtægterne fra gebyrer artede sig bedre, end han havde forventet i starten af året, hvor posten ikke bidrog med meget. 

”Det glæder mig, at vi kan holde vores gebyrindtægter på et nogenlunde niveau, til trods for at ejendomsmarkedet er på et noget lavere niveau, end det var i første kvartal sidste år.”

Bankens udlån er i første kvartal løftet med 2,2 pct. til 5,6 mia. kr., mens indlånet i samme periode er faldet med 2,5 pct. til 7,8 mia. kr.. Sidtsnævnte er ifølge direktøren ”en nuance”, som han ikke tillægger stor betydning.

”Det er så minimal en indlånstilbagegang. Vi har et par milliarder i indlånsoverskud, og det er faktisk spot on, i forhold til hvor vi gerne vil være,” siger direktøren. 

Banken forventer et årsresultat før skat på mellem 240–280 mio. kr., hvilket vil resultere i rekord, hvis det holder hjem. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også