Bankaktier får comeback efter turbulent uge

De europæiske bankaktier har medvind mandag efter en hård sidste uge, hvor aktierne falder i kølvandet på redningen af Credit Suisse. 
Deutsche Bank får comeback i mandagens aktiehandel. | Foto: Nicolas Maeterlinck
Deutsche Bank får comeback i mandagens aktiehandel. | Foto: Nicolas Maeterlinck
AF MARKETWIRE

Der er faldet ro på de europæiske aktiemarkeder mandag efter en turbulent sidste uge. Der er grønt så langt øjet rækker, og det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger mandag middag med et plus på 1 pct.

Selv den udskældte banksektor ligger med et plus midt på handelsdagen, hvor banker under ét stiger med 0,7 pct.

”Mange investorer ønsker stadig ikke at røre ved banksektoren af frygt for, at der er flere problemer i vente,” siger Russ Mould, der er investeringsdirektør hos AJ Bell, til Reuters.

”Men i enhver dyster situation er der altid nogen, der ser en mulighed for at tjene penge, og derfor ser vi en stigning i aktiekursen hos mange europæiske banker i dag,” siger han.

Blandt andet har aktien i Deutsche Bank skiftet fortegn til plus mandag, efter at den fredag blev sendt helt i kælderen med en deroute på 8,5 pct.

Midt på dagen stiger aktien med 4,8 pct.

Bankaktien faldt fredag, efter at prisen for at forsikre sig mod en konkurs i den tyske storbank dagen inden var steget i det højeste tempo nogensinde.

Det skabte stor bekymring, da en tilsvarende bevægelse skete hos Credit Suisse, inden banken kom i så store problemer, at den blev tvunget til at lade sig overtage af UBS.

Samlet ser de europæiske aktier ser ud til at ende årets første kvartal med plusser understøttet af tegn på økonomisk modstandsdygtighed og håb om, at centralbankerne nærmer sig slutningen af deres stramning af pengepolitikken.

Selskabsspecifikt har den schweiziske medicinalkoncern Novartis præsenteret lovende resultater fra et studie med kræftmidlet Kisqali. Midlet er i forvejen godkendt til behandling af brystkræft, og det nye studie viser, at midlet antyder, at det også reducerer risikoen for, at brystkræften vender tilbage, skriver Bloomberg News.

Aktien i Novartis er helt oppe at ringe i Stoxx 600 med et plus på 6,3 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også