Overraskelsesmomentet er væk i Jyske Bank-regnskab

Der er ikke den store tvivl om nøgletal i kommende Jyske Bank-regnskab. 
Jyske Bank præsenterer årsregnskab i næste uge. | Foto: Jyske Bank/pr
Jyske Bank præsenterer årsregnskab i næste uge. | Foto: Jyske Bank/pr
AF MARKETWIRE

Jyske Bank har med foreløbige tal for 2022 og en opjustering for 2023 taget en stor del af nyhedsinteressen væk fra regnskabet for fjerde kvartal og dermed hele 2022.

I starten af februar meldte banken ud, at overskuddet efter skat endte på 3,9 mia. kr. i 2022 svarende til et resultat per aktie på 57 kr.

Og forventningerne til 2023 blev skruet op til et overskud på 4,0-4,6 mia. kr. og et resultat før aktie på 60-70 kr.

”Prognosen reflekterer effekterne af opkøbet af Handelsbanken Danmark, det højere renteniveau såvel som en fortsat solid kreditkvalitet. Integrationen af det tidligere Handelsbanken Danmark forløber efter planen, både finansielt, kommercielt og organisatorisk,” skrev Jyske Bank i forbindelse med opjusteringen.

Handelsbankens danske aktiviteter blev en del af Jyske Bank 1. december sidste år, og integrationen forløber planmæssigt.

Jyske Bank har også oplyst, at stigende renter og et godt aktivitetsniveau har påvirket det sidste kvartal i 2022. Allerede i januar forlød det, at der var sket en ”tilbageførsel af nedskrivninger på cirka 150 mio. kr. samt positive kursreguleringer og gunstige finansielle markeder i kvartalet - og bundlinjen viste et resultat før skat på cirka 1,9 mia. kr. eksklusive engangsomkostninger.

Analytikerne venter da også fremgang på de fleste poster i kvartalet. Nettorenterne ventes at ligge på 1689 mio. kr. i oktober, november og december mod 1277 mio. kr. i samme kvartal i 2021, viser estimater indsamlet af Jyske Bank selv.

Basisindtægterne ses stige til 2956 mio. kr. fra 2227 mio. kr. i fjerde kvartal 2021. Og nettoresultat ventes at lande på 1536 mio. kr. mod 785 mio. kr. året før.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også