FinansWatch

Nedtur på markedet forårsager største børsnoteringstørke i 20 år

De store banker har normalt en god forretning som rådgivere i forbindelse med børsnoteringer, men lige nu er der ikke meget at rive i.

Nasdaq OMX, selskabet bag fondsbørsen i København. | Foto: GOOGLE MAPS

Aktiemarkedets nedtur i 2022 har ført til den længste tørke af amerikanske tech-virksomheders børsnoteringer i dette århundrede.

Det skriver Financial Times.

På onsdag er det 238 dage siden, at en tech-virksomhed, værdisat til over 50 mio. dollar, er blevet børsnoteret.

Det overgår den tidligere rekord fra finanskrisen i 2008 og dot-com boblen i starten af 00’erne ifølge research af Morgan Stanley’s technology equity capital markets team.

Årsagen kan findes i den amerikanske centralbank, Federal Reserves håndtering af bekæmpelsen af inflationen. Rentestigninger har ramt aktiernes kursværdi, og skabt usikkerheder om der er en økonomisk krise i vente.

”Der er enormt meget usikkerhed på markedet lige nu, og usikkerhed er fjenden på børsnoteringsmarkedet,” siger Matt Walsh, chef for tech equity capital markets hos SVB Securities, til avisen.

Det tech-dominerede aktieindeks Nasdaq er faldet med 28 pct. i år, hvorimod der brede S&P 500-indeks er faldet med lidt over 19 pct.

Sidste uge gennemførte forsikringsselskabet Corebridge den første 1 mia. dollar børsnotering siden januar.

Selv efter denne handel er værdien af børsnoteringerne 94 pct. lavere i år sammenlignet med sidste år - 7 mia. dollars indtil videre i 2022 mod 110 mia. dollars i samme periode sidste år, skriver Financial Times.

Mange tech-selskaber har reageret på nedturen ved besparelser og fremdrift mod rentabilitet- Det tager dog tid, før man kan se om ændringerne virker, ifølge Nicole Brookshire, partner ved advokatfirma Davis Polk, som specialiserer sig i tech-noteringer.

SVB’s Matt Walsh påpeger dog, at mange tech-virksomheder har rejst så meget privat kapital før nedturen, at der ikke er det samme hastværk med børsnoteringerne. Han forventer en lille gruppe af virksomheder stadig vil prøve at blive noteret i år, men langt de fleste har udskudt deres proces til 2023.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs