FinansWatch

Center for Cybersikkerhed hæver trusselsniveauet for flere sektorer

Det er muligt, at pro-russiske hackere vil gå efter mål i Danmark. Derfor hæver Center for Cybersikkerhed trusselniveauet for flere sektorer.

Thomas Flarup er chef for Center for Cybersikkerhed. | Foto: PR

Center for Cybersikkerhed har opdateret de sektorspecifikke trusselsvurderinger for energi-, sundhed-, finans-, søfart-, land- og lufttransport-, luftfart- og jernbanesektoren, ifølge en pressemeddelelse.

De afspejler nu det generelle trusselsniveau for cyberaktivisme, som blev hævet i maj måned, hvor det blev hævet fra ’lav’ til ’middel’. Det skyldes konkrete pro-russiske cyberangreb på europæiske NATO-lande som følge af Ruslands invasion af Ukraine. Senest har Norge været ramt af cyberangreb.

Når trusselsniveauet er ’middel’ betyder det, at aktører vurderes at have kapacitet og/eller hensigt og mulig planlægning, og at angreb eller skadevoldende aktivitet er mulig.

Det er derfor muligt, at særligt pro-russiske hackere også vil gå efter mål i Danmark, vurderer Center for Cybersikkerhed i meddelelsen.

Det hævede trusselniveau er også gældende for de syv sektorer. Blandt andet er truslen fra cyberkriminalitet meget høj i både energi- og finanssektoren.

Den seneste opdatering af trusselsbilledet er en ændring sammenlignet med de seneste år, hvor CFCS har vurderet, at cyberaktivister ikke har udvist intention om at ramme danske mål.

Norsk MitID-pendant angrebet af hackere

Krigen i Ukraine øger risikoen for cyberangreb

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs