FinansWatch

Deutsche Bank på rette vej trods ventet indtægtsfald

Finansdirektør i Deutsche Bank spår bæredygtig udvikling trods indtægtsfald.

Foto: Martin Lehmann

Trods en forventning om et fald i indtægterne og ekstra udgifter er Deutsche Banks kerneforretning på rette spor.

Det mener bankens finansdirektør James von Moltke, der torsdag talte ved en telekonference afholdt af Bank of America, skriver Bloomberg News.

Ved telekonferencen fortalte finansdirektøren, at banken venter et fald i indtægter på 10 pct. i tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Det går derfor helt efter bankens forventninger.

"Vi er af den opfattelse, at vores præstation er bæredygtig," udtalte James von Moltke ved telekonferencen med henblik på bankens indtægtsmål for 2022, der lyder på 25 mia. euro - svarende til 186 mia. kr.

Spørger man analytikerne, er der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg nok snarere tale om et fald i indtægterne på 19 pct.

Bankens investeringschef, Mark Fedorcik, udtalte i sidste uge, at handelsindtægterne accelererede i august og de første uger af september efter en sløv start i kvartalet.

Derudover venter banken ekstra udgifter for 700 mio. euro - svarende til 5,2 mia. kr. - der vil gå til investeringer i it, nedskæringer af jobs samt reduktion af kontorplads.

James von Moltke venter, at indtægterne vil modregne de ekstra udgifter, som banken står overfor.

Aktien i Deutsche Bank stiger 1,4 pct. til 10.622 euro torsdag middag.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs