FinansWatch

Sparekasse nærmer sig ny vægtklasse

Sparekassen Thy har nået en arbejdende kapital på over 11,1 mia. kr. Dermed mangler 900 mio. kr., før banken rykker en liga op og bliver såkaldt gruppe 2-pengeinsitut. Det vil ske i løbet af halvandet år, spår direktør.

Finanstilsynet inddeler landets pengeinsitutter i grupper efter størrelsen på insitutternes arbejdende kapital. | Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Sparekassen Thy præsenterede onsdag et rekordsregnskab, der både viste den hidtil højeste bundlinje i sparekassens historie og samtidig markerede, at det nordjyske pengeinsitut for første gang har en egenkapital over 2 mia. kr.

Sparekassens indlån er samtidig vokset og udgør nu 9,1 mia. kr. Summen af de to poster betyder, at sparekassen nu er mindre end 900 mio. kr. fra at rykke en liga op i Finanstilsynets gruppering af landets banker.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs