FinansWatch

JPMorgans indtjening hjulpet af nedskrivningstilbageførsel

Trods et indtjeningsfald overgår JPMorgan analytikernes forventninger. Overskuddet stiger med en lille håndfuld milliarder dollar.

Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske investeringsbank JPMorgan har tirsdag eftermiddag skudt den amerikanske regnskabssæson i gang med et regnskab for andet kvartal, hvor indtjeningen er hjulpet af en betydelig nedskrivningstilbageførsel.

Indtægterne er i andet kvartal faldet til 31,4 mia. dollar fra 33,82 mia. dollar, hvilket er over analytikernes forventning på 30,06 mia. dollar.

De vigtige nettorenteindtægter er i kvartalet faldet til 12,85 mia. dollar fra 14 mia. dollar, hvilket skuffer i forhold til analytikernes forventning på 13,10 mia. dollar.

Indtægterne fra handel med rentepapirer, valuta og råvarer blev stort set som ventet, mens indtægterne fra handel og salg med aktier samt investeringsbanksindtægterne blev begge noget bedre end ventet.

Den ordinære indtjening per aktie er steget til 3,78 dollar fra 1,38 dollar i andet kvartal sidste år. Her havde analytikerne kun sat næsen op efter 3,15 dollar ifølge Bloomberg.

Efter skat er overskuddet i kvartalet steget med 7,3 mia. dollar til 11,9 mia. dollar.

Indtjeningen er hjulpet af en tilbageførsel af nedskrivninger til tab på udlån på 3 mia. dollar. Eksklusive tab blev tilbageførslen på 2,3 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 326,7 mio. dollar.

JPMorgans koncernchef, Jamie Dimon udtaler, at det samlede debet- og kreditkortforbrug er steget med 45 pct. eller 22 pct. i forhold til det mere normale, præ-pandemiske andet kvartal i 2019, inden for privatforbrugsbanken.

"Vi oplevede en stigende vækst på tværs af kategorier, herunder inden for rejser og underholdning, som vendte tilbage til vækst i juni med en stigning på 13 pct. i forhold til 2019," siger Dimon.

Aktien indikeres 1,0 pct. lavere i det amerikanske formarked.

Stærk regnskabssæson i vente for amerikanske storbanker efter rentefald og jobrapport 

Amerikanske storbanker i udbyttebonanza 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs