FinansWatch

Banknordik må bøde 14,5 mio. kr. til investeringskunder efter fejl

Banknordik regner ikke med, at kompensationen vil ændre den seneste prognose om et nettoresultat på 150-200 mio. kr. i år.

Foto: PR/Banknordik

Banknordik har opdaget en fejl i sin forvaltning af kunders investeringsmidler, og har besluttet at udbetale en kompensation på i alt 14,5 mio. kr. til 1607 investeringskunder. Banknordik regner ikke med, at kompensationen vil ændre den seneste prognose om et nettoresultat på 150-200 mio. kr. i år.

Det fremgår af en meddelelse.

Banken skriver, at den i en gennemgang af sine aftaler inden for kapitalforvaltning har konstateret, at nogle kunder i en periode fik et for lavt afkast.

Årsagen var, at aftalerne specificerede, at Banknordik skulle placere en vis procentdel af investeringerne i danske aktier. Imidlertid var der er en periode, hvor Banknordik kun havde investeret i globale aktier, og i netop det tidsrum klarede danske aktier sig bedre end globale aktier.

"Vi undskylder for at have afveget fra vilkårene i visse klienters aftaler," siger administrerende direktør Arni Ellefsen ifølge meddelelsen.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs