FinansWatch

Justitsminister kræver forklaring på forøgelse af politiets undersøgelser af danskernes konti

Justitsminister Nick Hækkerup kræver nu en forklaring på, hvorfor Politiet i nogle tilfælde kigger dobbelt så ofte på danskernes bankkonti end tidligere.

Foto: Jesper Houborg/Politiken

Bankerne har siden 1. februar i år oplevet, at Politiet "markant" oftere laver såkaldte editionskendelser, hvor bankerne bliver bedt om at udlevere fortrolige oplysninger som led i undersøgelser af potentielle hvidvasksager, skriver Børsen.

Før 1. februar krævede denne slags undersøgelser en dommerkendelse, men det er nu afskaffet, efter der i januar blev vedtaget en ny politiaftale.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs